WMS

Over WMS kunnen we veel schrijven, maar we willen hier meegeven dat Puntoo in zeer kleine, maar ook in grote complexe organisaties operationeel is inzake warehouse management. 

WMS voor zowel opslag van eigen producten of producten van uw klanten.

Puntoo WMS heeft een hele reeks specifieke standaardopties, die uw werking kunnen perfectioneren. Hieronder een paar die in het oog springen.
Bekijk de mogelijkheden
Magazijnier in het magazijn

Enkele mogelijkheden

WMS-systeem in de cloud

Cloud is het woord van de toekomst voor software, en dit kan ook gelden voor WMS-systemen. Wat maakt dat er klanten kunnen inloggen in uw WMS om voorraad te raadplegen en acties in te schieten. Klanten van klanten kunnen ook inloggen, mocht dit nodig zijn, en zien uiteraard enkel hun producten.

Multisite, multiwarehouse

Een magazijn kan over meerdere sites heen gaan, alsook ingedeeld worden in meerder magazijnen. Standaard, maar toch perfect georganiseerd.

Artikelbeheer

Artikelenbeheer gaat bij PUNTOO vrij ver, met o.a. foto's, bijlages, minimale / maximale stock, samengestelde producten. Klanten kunnen hun artikelen zelf beheren bijvoorbeeld. Producten met hun eigen specificaties, helemaal verschillend van andere producten in uw magazijn.

Artikel levels

Als u goederen opslaat van klanten, zouden ze kunnen inloggen en enkel hun artikelen zien. Deze artikelen hebben dan eigen specificaties.

Serienummer beheer

Serienummerbeheer van artikelen om zeker te zijn dat juiste artikelen worden geïdentificeerd. Via historiek van beweging kan men perfect volgen welke weg een product heeft afgelegd.

Lotnummer

Werken met lotnummer is mogelijk. Bij het binnenkomen krijgt een artikel een lotnummer, zodat uitlevering per lotnummer mogelijk is.

Vervaldatum

Naast lotnummer ook vervaldatum op binnenkomende artikelen, zodat de oudste artikelen eerst buiten gaan.

FIFO - FEFO

Een magazijn inrichten met FIFO (First in First out) en FEFO (First expired First out), hoeven in WMS-termen niet veel uitleg.

Enkele mogelijkheden

Batch picking

Order per order gaan halen in uw magazijn vergt afstand en tijd. Verwerking van uw orders in batch is hier de oplossing, men haalt verschillende orders in 1 keer uit uw magazijn.

Shipping / pickup module

Voor goederen die verstuurd dienen te worden leggen we een connectie naar UPS of bpost.

Receiving module

Receiving met gekende en niet gekende ontvangsten, inventarisruimte ter goedkeuring voor het op stock komt. Tijdens receiving kan herzonden, alsook vernietigd worden.

Stock reports

Verschillende standaardrapporten, maar kan altijd uitgebreid worden naar rapporten op maat. Als voorbeeld een critical stock report voor de min max stock dat ingesteld is op een artikel.

Stockhistoriek

De huidige stock checken is niet zo moeilijk, maar wat was uw voorraad op een datum in het verleden? Historische voorraad op een bepaalde datum opvragen is mogelijk.

Stockbewegingen

Als er historiek is van voorraad, is er ook een historiek van bewegingen. Deze bewegingen zijn op te vragen, met de nodige filters.

Order billing report

In, out, move, correctie,... zijn WMS activiteiten die automatisch geregistreerd worden met tijden, zodat nacalculatie of doorrekenen naar klanten mogelijk is. Fulfilment is dus mogelijk.

Webbased scanning

Scannen kan met vrijwel elke scanner die een barcode kan lezen en een webbrowser heeft, want scannen doen we op basis van een webbrowser. Geen software meer installeren op een nieuwe of vervangende scanner. Onze aanbevolen scanner kunnen zelfs vanop 10 meter een barcorde scannen en hoeven daarvoor niet duurder te zijn dan andere scanners.

Tijdsregistratie

Ook in het magazijn worden uiteraard dagen aangevat, pauze genomen en beëindigd. In combinatie met de HR module is dus planning van medewerkers mogelijk.

Actieregistratie

Buiten WMS-activiteiten zijn er acties waarop ook tijden geregistreerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld opruimen, cleanen,... Hierdoor kan er een goed beeld gevormd worden van wie waarmee bezig geweest is in het magazijn.

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken?

We komen graag langs om de mogelijkheden van Puntoo in een persoonlijk gesprek uit te leggen.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram